Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Bookworm #12 και #13: Ταιριάζω και μαθαίνω-τα χρώματα και Συνεργείο Δεινοσαύρων-Γερανός σε δράση!


Δύο νέα παιδικά βιβλία διαφορετικού ύφους και περιεχομένου κυκλοφόρησαν απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και αξίζουν σίγουρα να τα αναφέρουμε!
Ενα βιβλίο πιο εκπαιδευτικής μορφής που έχει σκοπό να βοηθήσει στην εκμάθηση των χρωμάτων για τους μικρούς μας φίλους και ενα βιβλίο πιο διασκεδαστικό με την παρουσίαση μιας ευχάριστης ιστορίας σαν παραμυθάκι!


Βιβλίο: Ταιριάζω και μαθαίνω-Τα χρώματα
Σειρά: Ταιριάζω και μαθαίνω
Σελίδες: 10
Εξώφυλλο: σκληρό
'Εκδοση: Ιανουάριος του 2018
Απόδοση: Μάρω Ταυρή


''Τι χρώμα έχει το μήλο;Ποιο είναι το μπλε;Ξεφύλλισε αυτό το διασκεδαστικό διπλό βιβλίο,ταίριαξε την εικόνα με την σωστή απάντηση και γίνε ξεφτέρι στα χρώματα!''
Οι γονείς διαβάζουν στο παιδί οσα βλέπουν στο μεγάλο βιβλίο και στη συνέχεια μαζί με το παιδί ανατρέχουν στο μικρό βιβλίο και το ενθαρρύνουν να βρει το σωστό χρώμα!
Βοηθάει το παιδί να μάθει να αναγνωρίζει και να λεει τα χρώματα.


Ενα βιβλίο με μόνο 10σελίδες αλλα γεμάτο λαμπερά χρώματα!Πολύχρωμες σελίδες!Καταφέρνει να παρουσιάσει πολύ όμορφα 5 απο τα πιο βασικά χρώματα,μέσα απο την απεικόνιση αντίστοιχων αντικειμένων χρωματικά σε κάθε σελίδα όπως ειναι διάφορα τρόφιμα,ζώα κλπ.έτσι ώστε να ειναι οικεία προς τον μικρό αναγνώστη!Ενα βιβλίο έντονης χρωματικής εικονογράφησης γεμάτο εικόνες,εύκολο προς την χρήση και την κατανόηση απο το ίδιο το παιδί!Το θεωρώ ιδανικό για ηλικίες 2-3 χρονών όσον αφορά κυρίως την επιτυχή αντιστοίχηση του κάθε χρώματος!Γενικά,ως προς την εκμάθηση των χρωμάτων,ποιο είναι και πως λέγεται κάθε χρώμα νομίζω μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λίγο πριν τα 2!Μεγάλο του θετικό η ανθεκτική κατασκευή του βιβλίου που είναι απο χοντρό χαρτί!


Το βιβλίο είναι σαν να χωρίζεται σε δυο μέρη!Στο δεύτερο κάτω κομμάτι του βιβλίου βρίσκεται το κάθε χρώμα με την ονομασία του όπου το παιδί καλείται να αναγνωρίσει και να γυρίσει με σκοπό να αντιστοιχήσει το σωστό χρώμα που βλέπει στις πάνω σελίδες με τα αντικείμενα!Είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας για τα μικρά παιδιά!


Τι πιο χαρακτηριστικό απο το καρότο και το πορτοκάλι για να μας φέρουν στο μυαλό το πορτοκαλί χρώμα;Τι πιο χαρακτηριστικό απο το μήλο και τις καρδούλες για το κόκκινο χρώμα;Πολλές γνωστές εικόνες για το μάτι του μικρού αναγνώστη που πολλά απο αυτά τα πράγματα συναντά και στην καθημερινότητα του!
Με μια κουβέντα θα το χαρακτήριζα ως ενα''χαρούμενο πολύχρωμο βιβλίο!''
Αν έχεις και εσύ παιδάκι ηλικίας 2-3χρόνων θεωρώ οτι ειναι ιδανική επιλογή για να γίνει μια καλή πρώτη επαφή γνωριμίας και εκμάθησης των χρωμάτων!Άλλωστε γενικά η επαφή με τα παιδικά βιβλία κάνουν ακόμα και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα μια ευχάριστη ώρα διασκέδασης για τα παιδιά!Γιατι μην ξεχνάμε σε αυτές τις ηλικίες σημασία έχει κάθε γνώση να μεταδίδεται μέσα απο το παιχνίδι και μόνο!

Βρες το βιβλίο εδώ
Στην ίδια σειρά βρες οι αριθμοίΒιβλίο: Συνεργείο Δεινοσαύρων-Γερανός σε δράση!
Συγγραφέας: Rose Impey
Εικονογράφος: Chris Chatterton
Σελίδες: 24
Εξώφυλλο: μαλακό
Απευθύνεται σε: ηλικίες 3+
Έκδοση: Ιανουάριος του 2018
Απόδοση: Μάρω Ταυρή''Η πιο αχτύπητη ομάδα!Σήμερα το συνεργείο δεινοσαύρων χτίζει ενα σπίτι για τους τρικεράτοπες και ο μαθητευόμενος ο Ρίκι ο βελοσιράπτορας,θέλει πολύ να βοηθήσει!Τι μπορεί να πάει στραβά;Ευτυχώς που βρίσκεται εκεί ο Μπρούνο ο βραχιόσαυρος με τον γερανό του για να σώσει την κατάσταση.(περιλαμβάνει κατασκευή με οδηγίες για να φτιάξει το παιδί τον δικό του φανταστικό γερανό!(3+)''


Ο Τέρι,ο Τάιρον,ο Ρίκι,ο Μπρούνο και η Στέισι λοιπόν!Μια φανταστική εργατική παρέα πολύχρωμων δεινοσαύρων ο καθένας με την ιδιότητα του και την δική του προσφορά στην ομάδα!


Ενα βιβλίο γεμάτο οχήματα δράσης!Μπουλντόζες,γερανούς,μπετονιέρες και τόσα άλλα μεγάλα και δυνατά οχήματα που όπως καταλαβαίνεις ειδικά αν έχεις αγοράκι στο σπίτι είναι δεδομένο οτι αυτό το βιβλίο θα το κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο!Το δικό μου τρίχρονο αγοράκι πάντως,ο Έρως μου τα περισσότερα απο αυτά τα οχήματα τα λέει με μια ονομασία(για να μην παιδεύεται κιόλας):ΤΡΑΚΤΕΡ!
Ε αφού τρακτέρ του θυμίζουν!


Μια ιστορία δράσης και περιπέτειας δείχνοντας μας μια ομάδα φίλων και συνεργατών να εργάζονται ομαδικά για να βγει ενα καλό τελικό αποτέλεσμα!Για να χτίσουν ενα σπίτι για μια οικογένεια!Μια ομάδα δεινοσαύρων που χτίζουν και μαστορεύουν!Θα τύχουν κάποιες δυσκολίες στον δρόμο τους αλλα στο τέλος θα τα καταφέρουν ενωμένοι και δυνατοί!


Το βιβλίο έχει όμορφη εικονογράφηση με εναλλαγές χρωμάτων,ο λόγος του δεν είναι ούτε πολύ οικείος για τους μικρούς μας φίλους ούτε και με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας!Ίσως να βρεθούν κάποιες λίγο''άγνωστες''λέξεις στην πορεία της ανάγνωσης του και να χρειαστεί απλά να επεκταθούμε σε μια μικρή επεξήγηση που όμως τόσες φορές γίνεται σε αντίστοιχα παραμύθια και βιβλία που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες!Το σίγουρο είναι οτι οι εικόνες και η όλη εξέλιξη της ιστορίας και της δράσης,θα κρατήσουν σε εγρήγορση και ενδιαφέρον το παιδί που το κρατά στα χέρια του!


Το βιβλίο στο πίσω μέρος περιέχει κατακευή με οδηγίες για την κατασκευή ενος φανταστικού γερανού!Πόσο υπέροχο για τους μικρούς μας αναγνώστες;

Τώρα η ομάδα είναι έτοιμη για την επόμενη αποστολή της!

Βρες το βιβλίο εδώ
Στην ίδια σειρά θα βρείς το Πλημμύρα στο εργοτάξιο


Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,instagram

#booksofrkids #metaixmio #educationbook #aboutcolors
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Μυστικά κουνελακια 2018!

Μετά από δική σας παρότρυνση ήρθε η ώρα να διοργανώσω  παρεα με τη φίλη μου Μαρια  μυστική πασχαλινή ανταλλαγή δώρων. Αν σας αρέσουν και σε σας οι εκπλήξεις, τα δωράκια η χαρά της προετοιμασίας συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι 03/03/18.
Τώρα όσον αφορά το πακετάκι σας. Μπορείτε να στείλετε μια λαμπάδα, ένα πασχαλινό διακοσμητικό, ένα πασχαλινό αυγό ή ότι άλλο θέλετε που να έχει σχέση με το Πάσχα. Το δώρο μπορεί να είναι είτε χειροποίητο είτε αγοραστό.


 Επίσης θα πρέπει να ανεβάσετε φωτογραφία στην ομαδα μας στο Fb καθώς και σε όποιο άλλο Social media θέλετε χρησιμοποιώντας το hastag #secreteasterbunny.
Το δωράκι σας θα πρέπει να σταλεί  στον μυστικό σας παραλήπτη μέχρι τις 25 Μαρτίου (σφραγίδα ταχυδρομείου). Το δέμα σας θα πρέπει να σταλεί μέσω ΕΛΤΑ ως «δέμα» (δείτε το κόστος αποστολής για το δέμα σας εδώ) και εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσετε το tracking number του δέματος σας. Ο αριθμός αυτός (tracking number)  θα   σταλεί σε εμένα η τη Μαρία  μέσω μηνύματος για να μπορέσω να παρακολουθησω  την εξέλιξη της ανταλλαγής.
Καλη ανταλλαγή


Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Γιατι η καλή μέρα φαίνεται απο το πρωινό σου!


    Το δικό μου ξεχωριστό πρωινό ξεκινά με le petit dejeuner,το δικό σου;
Τα δημητριακά έχουν γίνει πλέον αγαπημένη συνήθεια πρωινού ακόμα και για τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια,έχουν μπει δυναμικά στο πρωινό τραπέζι!Για αυτό και στο εμπόριο θα βρεις πολλές επιλογές!Διάβασε εδώ τα οφέλη των δημητριακών στην διατροφή μας!
    Τι καλύτερο όμως όταν τα δημητριακά μας είναι και αυτά επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα αλλα με μια φινέτσα μιας άλλης πιο vintage εποχής που σε ταξιδεύει ας πούμε μέχρι το όμορφο Παρίσι;Γιατι να μην επιλέξεις να συνδυάσεις γεύση και εμφάνιση αφού μπορείς;Γιατι κακά τα ψέμματα αν είσαι λίγο οπτικός τύπος(όπως εγώ)σου τραβάει το ενδιαφέρον η εμφάνιση των προϊόντων,έτσι δεν είναι;Στην προκειμένη περίπτωση μια προσεγμένη και όμορφη εμφάνιση όταν αφορά ενα φαγώσιμο είδος μήπως σου ανοίγει και λίγο την όρεξη;
Να σου δώσω ενα παράδειγμα!Ανοίγεις το ντουλάπι της κουζίνας σου και αντικρίζεις όλες αυτές τις  ρετρό συσκευασίες που αποτελούνται απο εικόνες/φωτογραφίες που θυμίζουν μια άλλη παλαιότερη δεκαετία και εποχή μιας γαλλικής κουλτούρας με έντονες αποχρώσεις που χτυπάνε στο μάτι και σου φτιάχνουν την διάθεση!Θες να σου πω και για τις ονομασίες των προϊόντων που περιγράφουν ακριβώς το περιεχόμενο της κάθε συσκευασίας με μια μόνο λέξη η οποία είναι ικανή να σε αναστατώσει στη στιγμή;Πως να αντισταθείς λοιπόν σε αυτόν τον πειρασμό;

                                 

Όλα αυτά αφορούν την le petit dejeuner λοιπόν,μια σειρά δημητριακών απο την TSAKIRIS FAMILY ,που ήρθαν για να ξεχωρίσουν!Διάβασε εδώ τα πάντα για την εταιρία!
Πλούσια σε βιταμίνες,ολικής άλεσης,με βρώμη,πλούσια σε φυτικές ίνες και προϊόντα χωρίς γλουτένη!Και όχι μόνο αυτά....
Πολλά προϊόντα προορισμένα για τους λάτρεις της σοκολάτας,για όσους αγαπούν τα φρούτα,το μέλι αλλα και για όσους θέλουν να προσέχουν την σιλουέτα τους λίγο παραπάνω!Και επειδή σου είπα η la petite de jeuner σε προσέχει,αν εσύ λοιπόν ενδιαφέρεσαι λίγο παραπάνω για το βάρος σου και τις διατροφικές σου επιλογές μπορείς να δοκιμάσεις:
-την σειρά δημητριακών sillouete
-την βρώμη
-το musli
-και τα granola fruits
Τα δημητριακά που περιέχουν βρώμη και μούσλι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού και έχουν λιγότερες θερμίδες.
Δες όλα τα προϊόντα εδώ
Διάβασε εδώ για τα θετικά που έχουν τα δημητριακά ολικής άλεσης!
Η ποικιλία είναι μεγάλη!
Τα le petit dejeuner είναι εξαιρετικά προϊόντα που προσφέρουν πολλές γευστικές επιλογές,ξεχωρίζουν σίγουρα σχεδιαστικά μεταφέροντας μας στο τραπέζι μιας άλλης εποχής και επιπλέον σου παρέχουν πολλούς εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων!
Εσύ μέχρι τώρα συνδύαζες στο μυαλό σου τα δημητριακά να κάνουν παρέα μέσα σε ενα μπολ γάλα,σωστά;Αν σου έλεγα ότι μπορείς να τα γευτείς με πολλούς περισσότερους τρόπους,όπως με το γιαούρτι σου,με τα φρούτα σου αλλα ακόμα και σκέτα;Ναι σκέτα,χωρίς να χρειάζεσαι τίποτα για να τα συνοδέψεις!Για αυτό η εταιρία,δημιούργησε τα δημητριακά της σε ανάλογες πρακτικές συσκευασίες που μπορείς να τα καταναλώσεις σαν σνακ όπου και αν βρίσκεσαι!

Πρώτα θα σου δείξω τις''κλασσικές''συσκευασίες δημητριακών για το σπίτι:τα προϊόντα είναι τα εξής:

-honey rings: τραγανά δαχτυλιδάκια βουτηγμένα στο μέλι

-choco pops: τραγανές νιφάδες ρυζιού βουτηγμένες σε απολαυστική σοκολάτα

-choco shells: ξεροψημένες νιφάδες σιταριού βουτηγμένες σε σοκολάτα

Σε γνωστές συσκευασίες για το ντουλάπι του σπιτιού σου που σε περιμένουν εκεί κάθε πρωί για να τα απολαύσεις!Βεβαίως όπως σου ξανά είπα,το design των συσκευασιών τους είναι τόσο ιδιαίτερο και πρωτότυπο που και πάλι ξεχωρίζουν!Για αυτό που ξεχωρίζουν όμως σίγουρα είναι για τις τόσο ξεχωριστές γεύσεις τους που τα κάνουν απλά ακαταμάχητα και εσένα εξαρτημένο απο αυτά!Δηλαδή αν δοκιμάσεις τα συγκεκριμένα δημητριακά δεν νομίζω οτι θα θελήσεις να ξανά φας κάποιο άλλο!Θα κολλήσεις με αυτά!Τώρα με ποια γεύση συγκεκριμένα,αυτό εξαρτάται απο τις δικές σου προτιμήσεις!


Το ιδανικό σνακ δημητριακών κυκλοφόρησε όμως και σε νέα πρωτοποριακή ατομική συσκευασία των 40γρ.με κουτάλι που τρώγονται εύκολα οπουδήποτε βρεθείς:

                              

Μόνο απο τις ονομασίες θα καταλάβεις:

-κανελάκια: νέα πρόταση στην αγορά των δημητριακών οι τραγανές μπουκίτσες ολικής άλεσης με πλούσια γεύσης κανέλας η οποία είναι ευεργετική για τον οργανισμό.Εγκληματικά απολαυστικό σνακ δημητριακών!(αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κανελάκια έχουν βραβευτεί απο το ελληνικό περιοδικό shape ως''το καλύτερο σνακ για τα παιδιά'',χάρη στην υψηλή τους διατροφική αξία!)

-πραλινάκια: επίσης νέο προϊόν στην αγορά των δημητριακών οι τραγανές μπουκίτσες ολικής άλεσης βουτηγμένες σε πραλίνα φουντουκιού!Λαχταριστό;

-μαξιλαράκια: μικρές μπουκίτσες δημητριακών με γέμιση πραλίνας φουντουκιού!Είναι τέλειο και παγωμένο!(Αν ρωτάς το δικό μου αγαπημένο!)

Τα κανελάκια και τα πραλινάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα!


Το πρωινό μου πολύ συχνά περιλαμβάνει κάποιο απο τα μοναδικά δημητριακά le petite dejeuner!
Ιδέες για να συμπεριλάβεις τα δημητριακά le petite dejeuner στην διατροφή σου:
-σκέτα ως σνακ(το αναφέραμε ήδη)αλλα και σε συνδυασμό με αλλα φρούτα που τρως
-κλασσικά μέσα στο φρέσκο γάλα σου για να του δώσεις λίγη γεύση και νοστιμιά-μέσα στο γιαούρτι σου για να το απογειώσεις
-με το παγωτό σου για να δροσιστείςΠλέον τα δημητριακά πέρα απο τον κλασσικό τρόπο κατανάλωσης(μέσα σε γάλα ας πούμε)τρώγονται και ως σνακ σκέτα,όπου και αν βρίσκεσαι!Χάρη στην νέα καινοτόμα συσκευασία τους μπορείς να τα πάρεις παντού μαζί σου ρίχνοντας τα απλά στην τσάντα σου!Στο γραφείο,στην σχολή,στο πάρκο,στην βόλτα,μην ξεχάσεις να ρίξεις στην τσάντα σου το μαγικό αυτό''κουτάκι'''ετσι ώστε με την πρώτη αίσθηση πείνας εσύ να είσαι προετοιμασμένη!Με αυτές τις συσκευασίες,τα δημητριακά καταναλώνονται ευκολότερα στην καθημερινότητα λαμβάνοντας πάντα όλες τις βιταμίνες και τις θρεπτικές ουσίες που σου δίνουν!
Έχεις ξανά δει τέτοιες συσκευασίες δημητριακών;Έχεις ξανά ακούσει τέτοιες ονομασίες;Που να τα γευτείς κιόλας!Οι νέες πρωτοπόρες πλαστικές συσκευασίες σε''ταπεράκι''πέρα απο την διευκόλυνση της μεταφοράς του προϊόντος,κρατάνε τα δημητριακά περισσότερο φρέσκα μετά το άνοιγμα τους!
Βρε,μέχρι και κουταλάκι σου περιέχουν τι άλλο θες;Τα ίδια προϊόντα των σνακ θα τα βρεις και σε''σακουλάκια'':Σε αυτή την υπέροχη ματ υφής συσκευασία τα πραλινάκια και τα κανελάκια!


Αλλα και σε αυτή την διαφορετική έκδοση με το πρακτικό άνοιγμα-κλείσιμο της συσκευασίας τα μαξιλαράκια!Εύκολο να μεταφερθεί όταν χρειαστεί!


Νομίζω οτι η la petite dejeuner δημιουργεί πραγματικά με βάση την πρακτικότητα αλλα και την όρεξη του καταναλωτή!Μας σκέφτεται και μας προσέχει δηλαδή!Πέρα απο τις ξεχωριστές γεύσεις δημητριακών που μας χαρίζει,μας δίνει και πολλές επιλογές συσκευασιών να επιλέξουμε τι μας ταιριάζει!Ας πούμε αυτά τα''σακουλάκια''δεν σε παροτρύνουν να τα πάρεις στο χέρι και να αράξεις στον καναπέ αρχίζοντας να τα γεύεσαι;Τουλάχιστον δεν θα νιώθεις τύψεις για αυτό το νόστιμο που τρως με τόση μανία!

-Όλα τα παραπάνω προϊόντα να σου πω οτι είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα!
-Τα Κανελάκια και τα Πραλινάκια δεν εντάσσονται στην κατηγορία των προϊόντων με χαμηλή θερμιδική αξία, ωστόσο έχουνε λιγότερες θερμίδες από τα συνηθισμένα σνακ (πατατάκια κλπ.), ενώ παράλληλα είναι γευστικά και υγιεινά.
-Για το θέμα των συστατικών η εταιρία με ενημέρωσε πως η παραγωγή των προϊόντων γίνεται από επιστημονική ομάδα που δεν κάνει καμία τυχαία επιλογή, λαμβάνοντας πάνω απ' όλα υπόψιν την ασφάλεια του καταναλωτή και την υψηλή ποιότητα. Για εκείνα τα συστατικά που ενδεχομένως ακούγονται ως επικίνδυνα,αυτό δεν ισχύει όταν χρησιμοποιούνται σε τόσο μικρή ποσότητα.

Βασικά ξέρεις τι πετυχαίνει απόλυτα η la petite de jeuner;Να σε βάλει στο απόλυτο breakfast mood ακόμα και εσένα που το πρωί δυσκολεύεσαι να φας πρωινό και δεν έχεις συνηθίσει σε αυτό το τόσο απαραίτητο γεύμα!Με αυτές τις λαχταριστές γεύσεις και τις πανέμορφες πρακτικές συσκευασίες σε προκαλεί και είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις πια λόγο να μην γευτείς ενα νόστιμο πρωινό όπου και αν βρίσκεσαι!Και κάπως έτσι,το πρωινό γίνεται το αγαπημένο γεύμα της ημέρας!
Και είπαμε όχι μόνο για το πρώτο γεύμα της ημέρας μας αλλα και για οποιαδήποτε ώρα χρειαστούμε ενα γευστικό σνακ χωρίς πολλές τύψεις!


να εδώ....γεμίζω το''ταπεράκι''μου για το σνακ της ημέρας!

Κλείνοντας να σου πω και την προσωπική μου γνώμη γενικά για τα δημητριακά!Δεν αμφιβάλλω ότι  τα δημητριακά έχουν αρκετά οφέλη για τον οργανισμό και την διατροφή μας,για αυτό άλλωστε και σου έκανα την σημερινή παρουσίαση!Προσωπικά τα επιλέγω στην δική μου διατροφή!
Ωστόσο σίγουρα πιστεύω πως ενα τελείως σπιτικό πρωινό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα!Εγώ λοιπόν θα πρότεινα την κατανάλωση των δημητριακών του εμπορίου ως συνοδευτικό σε ενα πλούσιο πρωινό με φρούτα και αλλες σημαντικές τροφές,για τις ημέρες που χρειαζόμαστε να φάμε κάτι γρήγορο χωρίς πολύ προετοιμασία αλλα και σίγουρα τα προτείνω ως σνακ και ως αντικατάσταση πολλών βλαβερών συσκευασμάτων που δεν προσφέρουν τίποτα και καταναλώνουμε δυστυχώς συχνά!Οπότε αν είναι τρώγοντας αυτά τα πεντανόστιμα δημητριακά να αποφεύγεις ας πούμε άλλα τρόφιμα του εμπορίου όπως μπισκότα,σοκολάτες,πατατάκια τότε με κλειστά τα μάτια σου προτείνω να δοκιμάσεις τα συγκεκριμένα που σου δίνουν ενα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!Σου προτείνω βασικά να κάνεις ενα καλό φόρτωμα των ντουλαπιών του σπιτιού σου με αυτά!
Επίσης επειδή αν με παρακολουθείς γνωρίζεις ότι έχω μικρά παιδιά και προσπαθώ για την καλή τους διατροφή,για να είμαι ειλικρινής δεν θα τα πρόσφερα εγώ τουλάχιστον στα μικρά ηλικιακά παιδιά λόγω κάποιων π.χ.γλυκαντικών συστατικών που θεωρώ πως σε ότι βαθμό και να συμπεριλαμβάνονται,είναι συστατικά που δεν τα χρειάζονται ακόμα!Αυτό βέβαια είναι η δική μου προσωπική γνώμη και είναι στην κρίση του κάθε γονέα!Εαν λοιπόν,έχεις μεγαλύτερα παιδάκια και τους περιλαμβάνεις στα γεύματα τους ήδη κάποια δημητριακά,τότε σου προτείνω να δοκιμάσεις τα συγκεκριμένα και θα ξετρελαθούν!Όπως και να το κάνεις έχουν απο τις μικρότερες ετικέτες συστατικών που θα βρεις σε ανάλογα προϊόντα στο εμπόριο!

Να και τώρα που ετοιμάζομαι να πεταχτώ κάπου,όπως βλέπεις μέσα στην τσάντα μου με τα απολύτως απαραίτητα δεν θα ξεχάσω να συμπεριλάβω και το αγαπημένο μου σνακ δημητριακών!Αυτή την φορά λεω να επιλέξω τα κανελάκια!Τι λες;

Γενικά τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορείς να τα βρεις σε διάφορα καταστήματα και super market όπως είναι ο Γαλαξίας,το market in,ο ΑΒ Βασιλόπουλος αλλα και μικρότερα σημεία πώλησης!Για παραγγελίες μέσω ιντερνετ μπορείς να τα βρεις εδώ


Βρες την la petite dejeuner:

Εγώ ξεχώρισα την συγκεκριμένη εταιρία και τα προϊόντα της!Εσύ τα γνώριζες;Πως σου φαίνονται;

#lepetitdejeuner #cereals #δημητριακα #breakfast #snak #food

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Cupcakes μπανάνας χωρίς ζάχαρη για τους μικρούς μας φίλους!


14 Φλεβάρη η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και το σπίτι μας γιορτάζει!Πέρα απο την ερωτική διάθεση και τον ερωτικό εορτασμό της ημέρας,το δικό μας σπίτι πλέον γιορτάζει και την ονομαστική γιορτή της ημέρας,αφού ο μικρός μας όπως ήδη θα ξέρεις έχει το όνομα Βαλεντίνος!Και έτσι η μέρα αυτή έχει γίνει ακόμα πιο αγαπημένη και ξεχωριστή....Για την ημέρα λοιπόν είπα να κάνω στα αδελφάκια μερικά cupcakes να έχουν και αυτά το'''γλυκό''τους!Έτσι δοκίμασα την παρακάτω εύκολη και υγιεινή συνταγή χωρίς ζάχαρη που μπορείς να κάνεις και εσύ για τα δικά σου παιδιά και τους φίλους τους!

cupcakes μπανάνας:

Υλικά:
-3 μπανάνες
-1 κούπα βρώμη
-1 κούπα αλεύρι
-1 κούπα γιαούρτι
-3 αυγά
-1 κουταλάκι βανίλια
-1 κουταλάκι κανέλα
-2 κουταλιές της σούπας μέλι

Αν θες να το απογειώσεις πρόσθεσε και σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας!

Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά στο μπλέντερ και έτοιμο το μείγμα για να μπει στις χάρτινες θήκες των cupcakes και στον φούρνο!Σε οτι αφορά το ψήσιμο και τα κεικ προσωπικά δεν κρατάω συγκεκριμένο χρόνο γιατι εξαρτάται και τον φούρνο!Μετά τα 20λεπτά να ελέγχετε τα cupcake για το πότε ειναι έτοιμα,τοποθετώντας μέσα μια οδοντογλυφίδα(το γνωστό κόλπο!)Συνήθως τα συγκεκριμένα απαιτούν περισσότερο χρόνο και βγαίνουν και πάλι στο τελικό ψήσιμο οχι ιδιαίτερα''σφιχτά!''
Ιδανικά για ενα γρήγορο και υγιεινό σνακ-γλυκό αλλα και για εκδηλώσεις οπως γενέθλια,γιορτές κλπ.που θα είναι παιδιά μικρής ηλικίας αφού δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη!Δοκίμασε τα και εσύ και πες μου!Εμένα πάντως είχαν επιτυχία και στους δυο γιους αλλα κυρίως στον μικρό Βαλεντινάκο που ξετρελάθηκε!

*οι θήκες των cupcakes που χρησιμοποιήθηκαν ειναι απο το sweebies

Αν την δοκιμάσεις και εσύ την συγκεκριμένη συνταγή και την ανεβάσεις στα social media θα χαρώ να με ενημερώσεις με το hashtag #thesmellofmommycooks


#thesmellofmommycooks #cupcakes #banana #forkids #healthy

Blogging tips