Bookworm #12 και #13: Ταιριάζω και μαθαίνω-τα χρώματα και Συνεργείο Δεινοσαύρων-Γερανός σε δράση!


Δύο νέα παιδικά βιβλία διαφορετικού ύφους και περιεχομένου κυκλοφόρησαν απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και αξίζουν σίγουρα να τα αναφέρουμε!
Ενα βιβλίο πιο εκπαιδευτικής μορφής που έχει σκοπό να βοηθήσει στην εκμάθηση των χρωμάτων για τους μικρούς μας φίλους και ενα βιβλίο πιο διασκεδαστικό με την παρουσίαση μιας ευχάριστης ιστορίας σαν παραμυθάκι!


Βιβλίο: Ταιριάζω και μαθαίνω-Τα χρώματα
Σειρά: Ταιριάζω και μαθαίνω
Σελίδες: 10
Εξώφυλλο: σκληρό
'Εκδοση: Ιανουάριος του 2018
Απόδοση: Μάρω Ταυρή


''Τι χρώμα έχει το μήλο;Ποιο είναι το μπλε;Ξεφύλλισε αυτό το διασκεδαστικό διπλό βιβλίο,ταίριαξε την εικόνα με την σωστή απάντηση και γίνε ξεφτέρι στα χρώματα!''
Οι γονείς διαβάζουν στο παιδί οσα βλέπουν στο μεγάλο βιβλίο και στη συνέχεια μαζί με το παιδί ανατρέχουν στο μικρό βιβλίο και το ενθαρρύνουν να βρει το σωστό χρώμα!
Βοηθάει το παιδί να μάθει να αναγνωρίζει και να λεει τα χρώματα.


Ενα βιβλίο με μόνο 10σελίδες αλλα γεμάτο λαμπερά χρώματα!Πολύχρωμες σελίδες!Καταφέρνει να παρουσιάσει πολύ όμορφα 5 απο τα πιο βασικά χρώματα,μέσα απο την απεικόνιση αντίστοιχων αντικειμένων χρωματικά σε κάθε σελίδα όπως ειναι διάφορα τρόφιμα,ζώα κλπ.έτσι ώστε να ειναι οικεία προς τον μικρό αναγνώστη!Ενα βιβλίο έντονης χρωματικής εικονογράφησης γεμάτο εικόνες,εύκολο προς την χρήση και την κατανόηση απο το ίδιο το παιδί!Το θεωρώ ιδανικό για ηλικίες 2-3 χρονών όσον αφορά κυρίως την επιτυχή αντιστοίχηση του κάθε χρώματος!Γενικά,ως προς την εκμάθηση των χρωμάτων,ποιο είναι και πως λέγεται κάθε χρώμα νομίζω μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λίγο πριν τα 2!Μεγάλο του θετικό η ανθεκτική κατασκευή του βιβλίου που είναι απο χοντρό χαρτί!


Το βιβλίο είναι σαν να χωρίζεται σε δυο μέρη!Στο δεύτερο κάτω κομμάτι του βιβλίου βρίσκεται το κάθε χρώμα με την ονομασία του όπου το παιδί καλείται να αναγνωρίσει και να γυρίσει με σκοπό να αντιστοιχήσει το σωστό χρώμα που βλέπει στις πάνω σελίδες με τα αντικείμενα!Είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας για τα μικρά παιδιά!


Τι πιο χαρακτηριστικό απο το καρότο και το πορτοκάλι για να μας φέρουν στο μυαλό το πορτοκαλί χρώμα;Τι πιο χαρακτηριστικό απο το μήλο και τις καρδούλες για το κόκκινο χρώμα;Πολλές γνωστές εικόνες για το μάτι του μικρού αναγνώστη που πολλά απο αυτά τα πράγματα συναντά και στην καθημερινότητα του!
Με μια κουβέντα θα το χαρακτήριζα ως ενα''χαρούμενο πολύχρωμο βιβλίο!''
Αν έχεις και εσύ παιδάκι ηλικίας 2-3χρόνων θεωρώ οτι ειναι ιδανική επιλογή για να γίνει μια καλή πρώτη επαφή γνωριμίας και εκμάθησης των χρωμάτων!Άλλωστε γενικά η επαφή με τα παιδικά βιβλία κάνουν ακόμα και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα μια ευχάριστη ώρα διασκέδασης για τα παιδιά!Γιατι μην ξεχνάμε σε αυτές τις ηλικίες σημασία έχει κάθε γνώση να μεταδίδεται μέσα απο το παιχνίδι και μόνο!

Βρες το βιβλίο εδώ
Στην ίδια σειρά βρες οι αριθμοί



Βιβλίο: Συνεργείο Δεινοσαύρων-Γερανός σε δράση!
Συγγραφέας: Rose Impey
Εικονογράφος: Chris Chatterton
Σελίδες: 24
Εξώφυλλο: μαλακό
Απευθύνεται σε: ηλικίες 3+
Έκδοση: Ιανουάριος του 2018
Απόδοση: Μάρω Ταυρή



''Η πιο αχτύπητη ομάδα!Σήμερα το συνεργείο δεινοσαύρων χτίζει ενα σπίτι για τους τρικεράτοπες και ο μαθητευόμενος ο Ρίκι ο βελοσιράπτορας,θέλει πολύ να βοηθήσει!Τι μπορεί να πάει στραβά;Ευτυχώς που βρίσκεται εκεί ο Μπρούνο ο βραχιόσαυρος με τον γερανό του για να σώσει την κατάσταση.(περιλαμβάνει κατασκευή με οδηγίες για να φτιάξει το παιδί τον δικό του φανταστικό γερανό!(3+)''


Ο Τέρι,ο Τάιρον,ο Ρίκι,ο Μπρούνο και η Στέισι λοιπόν!Μια φανταστική εργατική παρέα πολύχρωμων δεινοσαύρων ο καθένας με την ιδιότητα του και την δική του προσφορά στην ομάδα!


Ενα βιβλίο γεμάτο οχήματα δράσης!Μπουλντόζες,γερανούς,μπετονιέρες και τόσα άλλα μεγάλα και δυνατά οχήματα που όπως καταλαβαίνεις ειδικά αν έχεις αγοράκι στο σπίτι είναι δεδομένο οτι αυτό το βιβλίο θα το κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο!Το δικό μου τρίχρονο αγοράκι πάντως,ο Έρως μου τα περισσότερα απο αυτά τα οχήματα τα λέει με μια ονομασία(για να μην παιδεύεται κιόλας):ΤΡΑΚΤΕΡ!
Ε αφού τρακτέρ του θυμίζουν!


Μια ιστορία δράσης και περιπέτειας δείχνοντας μας μια ομάδα φίλων και συνεργατών να εργάζονται ομαδικά για να βγει ενα καλό τελικό αποτέλεσμα!Για να χτίσουν ενα σπίτι για μια οικογένεια!Μια ομάδα δεινοσαύρων που χτίζουν και μαστορεύουν!Θα τύχουν κάποιες δυσκολίες στον δρόμο τους αλλα στο τέλος θα τα καταφέρουν ενωμένοι και δυνατοί!


Το βιβλίο έχει όμορφη εικονογράφηση με εναλλαγές χρωμάτων,ο λόγος του δεν είναι ούτε πολύ οικείος για τους μικρούς μας φίλους ούτε και με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας!Ίσως να βρεθούν κάποιες λίγο''άγνωστες''λέξεις στην πορεία της ανάγνωσης του και να χρειαστεί απλά να επεκταθούμε σε μια μικρή επεξήγηση που όμως τόσες φορές γίνεται σε αντίστοιχα παραμύθια και βιβλία που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες!Το σίγουρο είναι οτι οι εικόνες και η όλη εξέλιξη της ιστορίας και της δράσης,θα κρατήσουν σε εγρήγορση και ενδιαφέρον το παιδί που το κρατά στα χέρια του!


Το βιβλίο στο πίσω μέρος περιέχει κατακευή με οδηγίες για την κατασκευή ενος φανταστικού γερανού!Πόσο υπέροχο για τους μικρούς μας αναγνώστες;

Τώρα η ομάδα είναι έτοιμη για την επόμενη αποστολή της!

Βρες το βιβλίο εδώ
Στην ίδια σειρά θα βρείς το Πλημμύρα στο εργοτάξιο


Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,instagram

#booksofrkids #metaixmio #educationbook #aboutcolors




My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates