Secret taste swap 2018

O Φεβρουάριος φτάνει σε λίγες μέρες και ήρθε ο καιρός για Secret Taste Swap!
Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που μαζί με την φίλη Μαρία  (Beauty Harmony Blog), θελήσαμε να διοργανώσουμε μια πρωτότυπη ανταλλαγή με επίκεντρο την γεύση. Ομολογούμενους για πρώτη χρονιά, οι συμμέτοχες ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και έτσι φέτος είπαμε να την ξανα κάνουμε.
Για όσους και όσες δεν γνωρίζουν τι είναι η «Secret taste swap»
 
Η Secret taste swap είναι  μια ανταλλαγή τροφίμων που  είναι μυστική. Να περιμένεις δηλαδή να σου στείλει κάποιος που δεν γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρεις καν τι μπορεί να είναι με θέμα το φαγητό, την γεύση. Είναι μια γιορτή, μια χαρούμενη ανταλλαγή  τροφών και φυσικά είναι μια καλή ευκαιρία, να ανταλλάξουμε συνταγές και κυρίως να δοκιμάσουμε καινούργιες γεύσεις (γιατί όχι και παραδοσιακές τοπικές).  Πολλές φορές εμείς οι μαμάδες ψάχνουμε για εύκολες συνταγές  που να είναι δοκιμασμένες. Τι πιο όμορφο από το δοκιμάσεις μια λιχουδιά από μια άλλη μαμά !
Οπότε εάν είστε και εσείς μια που αγαπά τις εκπλήξεις, να η ευκαιρία!

Σας δίνουμε λοιπόν τις οδηγίες- κατευθυντήριες γραμμές  για το secret taste swap που αποφασίσαμε από κοινού με την Μαρία.

Αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2018. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της φόρμας προσεκτικά.

Στην συνέχεια, και μετά από κλήρωση, θα παραλάβετε τον μυστικό σας παραλήπτη μέσω  e-mail σε μήνυμα που θα σας έρθει από εμένα ή την Μαρία. (Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει ότι θέλετε να στείλετε περισσότερα μυστικά δέματα, θα παραλάβετε τον ανάλογο αριθμό διευθύνσεων για τους αντίστοιχους παραλήπτες).

Τώρα που γνωρίζετε τον παραλήπτη, ήρθε η στιγμή να ετοιμάσετε το μυστικό σας πακέτο Secret taste! Το τρόφιμο που θα επιλέξετε ως δώρο για την ανταλλαγή μπορεί να έχει φτιαχτεί από εσάς (το όποιο το προτείνουμε ) ή να είναι έτοιμο δηλαδή αγορασμένο. Ότι και αν διαλέξετε, να θυμάστε ότι θα πρέπει να είναι ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ψυγείο τουλάχιστον μέχρι να ανοιχτεί μιας και δεν γνωρίζουμε πότε θα το παραλάβει ο παραλήπτης σας.
Εσείς θα πρέπει να ετοιμάσετε ένα δέμα στο οποίο μέσα να έχετε αποθηκεύσει, όσο μπορείτε καλύτερα και έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για βρώσιμο προϊόν, το τρόφιμο που θέλετε να στείλετε (Τουλάχιστον ένα τεμάχιο). Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε πλαστική συσκευασία κατάλληλη για τρόφιμα δηλ κάποιο μπολ που να κλείνει πολύ καλά. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να στείλετε περισσότερες λιχουδιές για τον παραλήπτη σας.

Μερικές ιδέες για το τρόφιμο προϊόν που μπορείτε να στείλετε
Αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά που φτιάχνετε και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
Σοκολάτες
Καραμέλες
Διάφορα σνακ
Παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (παστέλια, μάντολες κ.α)
Τοπικά προϊόντα της περιοχής σας (χυλοπίτες, κουλουράκια)
Ροφήματα
Προϊόντα delicatessen
Κρασιά/ αναψυκτικά
Βότανα για αφεψήματα
Μαρμελάδες- αλείμματα

Το δωράκι σας θα πρέπει να σταλεί  στον μυστικό σας παραλήπτη μέχρι τις 15 Μαρτίου (σφραγίδα ταχυδρομείου). Το δέμα σας θα πρέπει να σταλεί μέσω ΕΛΤΑ ως «δέμα» (δείτε το κόστος αποστολής για το δέμα σας εδώ) και εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσετε το tracking number του δέματος σας. Ο αριθμός αυτός (tracking number)  θα   σταλεί σε μας (Έμενα και την Μαρία) μέσω μηνύματος για να μπορέσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της ανταλλαγής.
Στο facebook δημιουργήσαμε την ομάδα «Secret taste swap έτσι ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τις μυστικές σας ανταλλαγές και παραλαβές. 

ΤΕΛΟΣ είπαμε φέτος να κάνουμε πιο παιχνιδιαρικη την διαδικασίας και
1 Θα πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε μια κάρτα που μέσα θα έχετε γράψει κάτι χειρόγραφο (πχ ευχές, σκέψεις). Στην κάρτα που θα ετοιμάσετε θα πρέπει να γράψετε  κάπου το όνομα σας.
2 Θα πρέπει να στείλετε μια συνταγή για φαγητό ή γλυκό με βάση τις αγαπημένες γεύσεις του παραλήπτη σας. Όταν θα λάβετε το ενημερωτικό σας μήνυμα σχετικά με τον παραληπτη σας θα μάθετε ποιες είναι οι αγαπημένες του γεύσεις. Έτσι, εσείς θα χρειαστεί να βάλετε μέσα στο πακέτο σας μια συνταγή που να ταιριάζει με την αγαπημένη του γεύση (πχ αγαπημένη γεύση μακαρόνια, μπορείτε να βάλετε συνταγή για σάλτσα) . Και αυτή όπως και η κάρτα θα πρέπει να είναι γραμμένη χειρόγραφη.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σε δημοσιεύσεις που θα κάνετε το #sectertasteswap
Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι και εγώ και η Μαρία προτείνουμε να μην ξοδευτείτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα πανάκριβο δώρο για τον μυστικό σας παραλήπτη. 
Η χαρά της προσφοράς είναι αυτό που μετράει!

 










My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates