Bookworm: #5 Μικροχώρα:Μια απίθανη μέρα!

Κάθε μέρα μαζί με τα παιδιά,ειναι μια απίθανη μέρα!Η Mικροχωρα τους ειναι τόσο όμορφη,γεμάτη χρώματα,παιχνίδια,χαμόγελα,τραγούδια,φωνούλες,λέξεις καινούργιες!
Κάθε μέρα στη Μικροχωρα ειναι απίθανη!

Κάθε μέρα μαζί με τα παιδιά μας είναι απίθανη και σίγουρα κρύβει μια μικρή περιπέτεια!

''Οι μικροί κάτοικοι της Mικροχώρας έχουν ενα σωρό πράγματα να κάνουν!Κάθε μέρα στην Μικροχώρα είναι απίθανη!Τα ζωάκια έχουν πολλά διαφορετικά μέρη να επισκεφτούν,πολλούς φίλους να συναντήσουν και πολλά παιχνίδια να παίξουν!''

Και κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μας το βιβλίο''μια απίθανη μέρα''απο την σειρά''μικροχώρα''εκδόσεις μεταίχμιο για να μου επιβεβαιώσει με τον πιο ωραίο τρόπο το πόσο απίστευτος είναι ο κόσμος μέσα απο τα μάτια των παιδιών!
Μια σειρά βιβλίων που απευθύνεται για παιδάκια απο 3 ετών και εγώ θα σου παρουσιάσω ενα απο αυτα τα βιβλία για να πάρεις μια ιδέα γιατι αξίζει να περιλάβεις στην συλλογή παιδικών βιβλίων του παιδιού σου και τα συγκεκριμένα!

Αλήθεια η χώρα των μικρών παιδιών δεν θα μπορούσε να ονομαζόταν και θαυμaσιο-χώρα?Αφού τα ίδια τα παιδιά είναι τα θαύματα της ζωής!Στον δικό τους κόσμο επικρατεί μόνο χαρά και αγάπη,κάνοντας εμάς τους μεγάλους τελικά να φαινόμαστε τόσο''μικροί''μπροστά τους!
Όλες τους οι μέρες μοιάζουν απίθανες!Έτσι και η σημερινή μια ακόμα απίθανη μέρα στην Mικροχώρα που ο ήλιος λάμπει και είναι σαν να φωνάζει τους φίλους μας τα ζώα τους μικρούς πρωταγωνιστές των βιβλίων αυτών για να ξεκινήσουν όμορφα την μέρα τους!

Θα ξυπνήσουν,θα ετοιμαστούν,θα φάνε το πρωινό τους και θα φύγουν για τις δραστηριότητες τους!Θα περάσουν απο την αγαπημένη παιδική χαρά,θα πάνε για ψώνια και άλλα πολλά!


Η παρέα των φίλων μας των ζώων αποτελείται απο πολλά γνωστά και αγαπητά μας ζωάκια όπως είναι το ελεφαντάκι,το αρκουδάκι,το γουρουνάκι,το σκυλάκι,η γατούλα!
Πες μου πως να μην ενθουσιαστεί ο μικρός αναγνώστης;


Η σειρά βιβλίων μικροχώρα είναι διαδραστική και βοηθάει στην ανάπτυξη του λεξιλογίου,των αισθήσεων(μέσω της παρατηρητικότητας)και της φαντασίας,αφού περιέχει πάνω απο 100 αντικείμενα για να ονοματίσεις!Πως το πετυχαίνει αυτό;Σε κάθε σελίδα στο κάτω μέρος απεικονίζει κάποια αντικείμενα που το παιδί καλείται να βρει μέσα στην εικόνα!Καταλαβαίνεις πως αυτό αυτόματα τραβάει το ενδιαφέρον του παιδιού!
                                             
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της διαδραστικότητας του βιβλίου είναι τα συχνά ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας προν τον μικρό αναγνώστη!Εύκολα και οικεία ερωτήματα για τον μικρό μας βιβλιοφάγο!Για αυτά τα χαρακτηριστικά διαδραστικά κομμάτια του βιβλίου είναι σωστό που προορίζεται για ηλικίες απο 3 ετών!Διαφορετικά με άλλους τρόπους,μπορεί και ενα παιδί μικρότερης ηλικίας να ξεφυλλίσει τις σελίδες του και να μάθει απο αυτό,ρωτώντας π.χ.τον γονέα του για το τι βλέπει μέσα στις εικόνες!

Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων ενώ δεν έχει πλούσιο λόγο στις σελίδες τους,έχει πολύ καλή εικονογράφηση,με έντονα χρώματα και λεπτομέρειες που αποσπούν την προσοχή!Επίσης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πετυχαίνει ακριβώς τον σκοπό της διαδραστικότητας και της επικοινωνίας που θέλει να έχει με το παιδί που το ξεφυλλίζει!
Είναι πραγματικά ενα ξεχωριστό βιβλίο,πολύ βοηθητικό για το παιδί και ταυτόχρονα τόσο διασκεδαστικό που κάνει την μάθηση παιχνίδι!Κάτι απαραίτητο για αυτές τις μικρές ηλικίες που τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν κάποια πράγματα....

Αν με ρωτάς ο δικός μου μικρός αναγνώστης ο Έρως αν και 2,5 χρονών το ξεχώρισε απο την αρχή που το κράτησε στα χέρια του και το έχει απο τις πρώτες επιλογές του ανάμεσα σε όλα του τα βιβλία!Φυσικά λατρεύει ακόμα όπως με τα περισσότερα βιβλία να ζητάει απο εμένα να του λέω τι απεικονίζεται σε κάθε σελίδα!
Και φυσικά η αγαπημένη του σελίδα είναι αυτή που έχει αυτοκίνητα!
                                               
                                     Να και ο μικρός στην παρέα!Πρωινή ανάγνωση επι δύο!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για την συγκεκριμένη σειρά βιβλίων είναι η αφήγηση του βιβλίου σε QR  code που στην κάνει δώρο!Τι είναι η QR code αφήγηση;
Κατεβάζοντας στο κινητό την εφαρμογή QR code reader εντελώς δωρεάν και σκανάροντας τον κωδικό της πρώτης σελίδας του βιβλίου πολύ άμεσα ακούς την αφήγηση με την αγαπημένη φωνή της Μαρίας Τερζάκη!Η δύναμη της τεχνολογίας με την σύγχονη οικογένεια λοιπόν βρίσκεται και ενώνεται στην συγκεκριμένη σειρά βιβλίων στην Μικροχώρα και σε καλεί να την ανακαλύψεις!Ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!


Βιβλίο: Μικροχώρα:Μια απίθανη μέρα!
Συγγραφέας: Μάριον Μπίε
Σειρά βιβλίων: Μικροχώρα
Είδος: εκπαιδευτικό
Απόδοση: Σοφία Γρηγορίου
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: Αύγουστος 2016
Σελίδες: 32

Είναι απο αυτά τα βιβλία που σου''χτυπούν''στο μάτι,που τα ξεχωρίζεις απο μακριά!Είναι δεδομένο οτι θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό μικρό αναγνώστη αφού μπορεί εύκολα να τον κρατάει σε εγρήγορση και σε επαφή με το αντικείμενο χωρίς να βαριέται!Αν η ηλικία του παιδιού σου είναι γύρω στα 3,σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη να το επιλέξεις ως δώρο για τα μαγικά του χεράκια που με το που θα το κρατήσει αν αγαπάει έστω και λίγο τα βιβλία,σίγουρα θα το αγαπήσει και θα του βρει μια ξεχωριστή θέση μέσα στις καθημερινές του δραστηριότητες!Δεν θα υπάρχει μέρα που δεν θα το ανοίξει να το κοιτάξει έστω και λίγο!Και νομίζω αυτό είναι που το κάνει την ιδανική επιλογή!

Όμως τώρα....

''Νύχτωσε πια και η Μικροχώρα είναι πολύ ήσυχη!Καληνύχτα μικρούλια!
Καληνύχτα φεγγάρι,καληνύχτα αστέρια!Καληνύχτα Μικροχώρα!Θα τα πούμε αύριο πάλι!''

Είναι εκείνες οι ώρες ξέρεις μανούλα που το σπίτι ησυχάζει γιατι τα παιδιά κοιμούνται και ξαφνικά σου λείπει τόσο η όμορφη φασαρία τους....

Η σειρά μικροχώρα περιέχει και τα βιβλία: ο γύρος του κόσμου,οι 4 εποχές

Βρες το βιβλίο εδώ
Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,instagram
#bookworm #book #aboutkids #metaixmio

My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates