Bookworm: #2 Ανακαλύπτω τον κόσμο:Οι πρώτες μου λέξεις!

Συνεχίζοντας στην καινούργια αγαπημένη μου στήλη παρουσίασης και κριτικής βιβλίων του the smell of mommy για τους φίλους βιβλιοφάγους μικρούς και μεγάλους,σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω ενα βιβλίο που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους και συγκεκριμένα είναι ιδανικό για ηλικίες άνω των 3!
Βιβλίο: Οι πρώτες μου λέξεις
Σειρά βιβλίων: Ανακαλύπτω τον κόσμο
Είδος βιβλίου: γνώσεις και δραστηριότητες
Κείμενο: Libby Walden (μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου)
Εικονογράφηση: Fhiona Galloway
Προσαρμογή εξωφύλλου: Rinetta Κοσκινίδου
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: 3/10/2016
Εξώφυλλο: σκληρό
Σελίδες: 16

''Με περισσότερες απο 200 λέξεις,η ιδανική εισαγωγή στο βασικό λεξιλόγιο!Απο τα ρούχα ως τα οχήματα και απο το σπίτι ως την εξοχή!''

Ενα βιβλίου που μέσω των διασκεδαστικών παραθύρων:

-προωθεί τη γλωσσική ανάπτυξη
-ενισχύει τη σχέση γονιού και παιδιού
-αναπτύσσει τις αναγνωστικές δεξιότητες
-βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τον κόσμο

Η σειρά ανακαλύπτω τον κόσμο,είναι μια διασκεδαστική,άκρως βοηθητική και μορφωτική κυκλοφορία παιδικών βιβλίων που μέσα απο τον έξυπνο και δημιουργικό τρόπο απασχόλησης έχει βρει το κλειδί για να τραβάει την προσοχή και το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών!
Με βιβλία που ζωντανεύουν όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις(κάτι πολύ ενδιαφέρον)βοηθώντας έτσι το παιδί ως προς την δημιουργική ώρα απασχόλησης και εκμάθησης!Η μάθηση με αυτό τον τρόπο γίνεται ενα ευχάριστο παιχνίδι!
Το παιδί μπορεί να ακουμπήσει και να μάθει,να ακούσει και να μάθει,να δει και να συνδιάσει,να ακούσει και να αποτυπώσει.Ηλικίες μικρών παιδιών που έχουν την τάση να ρουφάνε σαν σφουγγάρια ερεθίσματα καθώς και να μιμούνται!
Είναι ενα βιβλίο:

-με πολύ καλή εικονογράφιση
-εικόνες γεμάτες χρώματα
-ενα ''ζωντανό βιβλίο''
-γεμάτο πολλές ''οικίες λέξεις''για ένα μικρό παιδί απο το γνωστό του περιβάλλον όπως είναι το σπίτι του,η φύση,τα μέλη της οικογένειας του,τα οχήματα,τα ρούχα,η παιδική χαρά





-συνδέει με επιτυχία την εικόνα με την λέξη

Είναι απο τα λίγα βιβλία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού μικρού αναγνώστη.Ακόμα και εκείνου που αδιαφορεί τελείως για την επαφή με κάθε είδους βιβλίου(ναι ναι απο τώρα)Το συγκεκριμένο βιβλίο πετυχαίνει να φέρει κοντά τα μικρά παιδιά με τα βιβλία.Να έχουν μια πρώτη ουσιαστική επαφή.Να νιώσουν οτι κάτι ανακαλύπτουν.
Και ναι ανακαλύπτουν.Τον κόσμο τους!Τον δικό τους μικρόκοσμο,που είναι γεμάτος φαντασία,χρώμα,εικόνα!
Είναι απίστευτα χρήσιμη και ευχάριστη η δυνατότητα ανοίγματος των μικρών αυτών παραθύρων που απο πίσω κρύβουν μια λέξη και μια εικόνα για την απεικόνιση της!
Δεν υπάρχει παιδί που να μην θέλει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω απο το παραθυράκι!
οι_πρώτες_μου_λέξεις

Αν είχα να επισυνάψω κάτι ίσως ''αρνητικό'' για το συγκεκριμένο βιβλίο αυτό θα ήταν το υλικό κατσκευής των σελιδών μετατρέποντας το σε πιο ανθεκτικό και κατάλληλο ακόμα και για μικρότερα παιδάκια!Μόνο αυτό!Γιατι κατά τα άλλα είναι ενα βιβλίο που θεωρώ οτι δεν πρέπει να λείπει απο τις βιβλιοθήκων παιδιών μεταξύ 2 και 4 ετών.

Βρες το βιβλίο: εδώ
Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: site,facebook,instagram

Ωραία τα παιχνίδια και τα ρούχα,αλλα θυμήσου ενα βιβλίο είναι ενα πολύ πιο σημαντικό δώρο για το παιδί σου μπορεί όχι για τα άμεσα αποτελέσματα του τώρα,αλλα για τα μακροπρόθεσμα που σίγουρα θα δεις!Με ενα παιχνίδι σίγουρα θα παίξουν τα χέρια του,η κινητικότητα του και είναι και αυτό απαραίτητο,όμως μην μένεις μόνο σε αυτό,γιατι με ενα βιβλίο στα χέρια,θα παίξει το μυαλό του!
Τόλμησε να κάνεις δώρο στο δίχρονο παιδί σου ενα βιβλίο σαν αυτό.Μόνο χαμόγελα θα του/σου προσφέρει!

#book #bookreview #aboutkids #metaixmio




My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates