Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Σπιτικές τύπου kinder γαλακτοφέτες!


Όχι δεν είναι εξολοκλήρου όλες οι συνταγές αποκλειστικά δικής μου έμπνευσης,αλλα εδώ μοιράζομαι μαζί σας συνταγές ιδανικές για παιδιά λόγω της πιο υγιεινής τους πλευράς που εγώ δοκίμασα και ήταν πετυχημένες!Αρχικά σαν αποτέλεσμα και δεύτερον σαν γευστική απόλαυση με κριτή τον μεγάλο μου γιο(σύντομα και τον μικρό!)Εκείνος θα μου δείξει αν η συνταγή θα θεωρηθεί πετυχημένη με τον αν του άρεσε αν δηλαδή την έφαγε με ευχαρίστηση!Τότε λοιπόν αμέσως έρχομαι εδώ για να την μοιραστώ μαζί σας!
Χθες λοιπόν έπεσα σε μια συνταγή που κυκλοφορεί στο ίντερνετ για τις σπιτικές γαλακτοφέτες,σαν αυτές που θα βρεις στα ψυγεία των σούπερ μαρκετ γνωστής εταιρίας!Σπιτικό,χειροποίητο σημαίνει σίγουρα απο μόνο του αυτομάτως και πιο υγιεινό,σωστά;Σωστά.Αφού αποφεύγονται πολλά βλαβερά συστατικά των έτοιμων προϊόντων της αγοράς,όπως είναι τα διάφορα''περίεργα΄΄και ακατάλληλα έλαια!
Όμως και η σπιτική συνταγή για να είναι 100% κατάλληλη για ένα παιδί(πόσο μάλλον για ένα μικρό παιδί!)πρέπει και σε αυτήν το άτομο που θα την παρασκευάσει να επιλέξει προσεκτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει!Γιατι είναι αλήθεια,σε αυτή την χώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει συνταγή χωρίς την χρήση ζάχαρης(κρυσταλλικής λευκής ζάχαρης)ναι ακόμα και σε συνταγές που απευθύνονται σε μικρά παιδιά!Το γιατι μεγάλη κουβέντα,για άλλο ποστ!Σε αυτό ας δούμε μόνο την θετική μεριά που είναι η αλλαγή και η μετατροπή!Πως δηλαδή μπορούμε να αποφύγουμε τελείως την ζάχαρη αντικαθιστώντας την και φτιάχνοντας έτσι μια συνταγή απο την αρχή!
Οι γαλακτοφέτες λοιπόν που βρήκα σαν συνταγή περιείχαν δύο βασικά συστατικά που εγώ ήθελα να αποφύγω για το παιδί!Την ζάχαρη που αναφέραμε και την κρέμα γάλακτος!Ας δούμε λοιπόν πως τα αντικατέστησα εγώ:

Σπιτικές γαλακτοφέτες:



Συστατικά για το παντεσπάνι:

-150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-6 κ.σ. μέλι
- 3 αυγά
- 70γρ.βούτυρο(πολύ μαλακό)
- 3 κ.σ. σκόνη κακάο σκέτο 100% κακάο χωρίς ζάχαρη
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας(προαιρετικά)
- 1 φακελάκι baking powder

Συστατικά για την κρέμα:

- 2 συσκευασίες αγελαδινό γιαούρτι(μπορείτε να βάλετε και όποιο άλλο γιαούρτι θέλετε απλά για να μην ξινίσει η γεύση)
- 3 κ.σ. μέλι
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με το μέλι μέχρι να γίνει μια κρέμα.Προσθέτουμε το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας.Μετά προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο.Αφού τα χτυπήσουμε,προσθέτουμε και το baking.Το μείγμα είναι έτοιμο.Θα είναι ρευστό αλλα λίγο κολλώδες.Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα αφού το στρώσουμε όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε γιατι θα φουσκώσει.(αν έχετε ορθογώνιο ταψάκι είναι το ιδανικό)Το ψήνουμε περίπου 20-30 λεπτά αναλόγως τον φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα.Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το μέλι και το εκχύλισμα της βανίλιας.

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι,το κόβουμε σε λωρίδες και ξανά στη μέση μέχρι να κάνουμε το επιθυμητό σχήμα.Μετά τα κόβουμε στη μέση το κάθε παστάκι και τοποθετούμε την κρέμα.Βάζουμε αρκετή και ξανά τοποθετούμε το παντεσπάνι απο πάνω.Δηλαδή όπως στη φωτογραφία: παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι.Έτοιμο!Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το δίνουμε στα μικρά μας να το απολαύσουν!

Είναι ιδανικό και για εκδηλώσεις όπως παιδικά party!
Με τη συγκεκριμένη δοσολογία το αποτέλεσμα δεν βγαίνει αρκετά γλυκό.Μπορείτε να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα.Αντί μέλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη καρύδας.
Πάντως εμένα ο Έρως μου ξετρελάθηκε!

Τα παιδιά μας είναι η έμπνευση μας και ο βασικός λόγος να μπούμε δυναμικά στην κουζίνα,έτσι δεν είναι;

Περιμένω εντυπώσεις όσοι το δοκιμάσετε!



Αν την δοκιμάσεις,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!


#galaktofetes #yoghurt #kinder



3 σχόλια:

Blogging tips